10 Livsmedel Som ökar ämnesomsättningen Och Hjälper Till Att Bränna Fett

Den här artikeln kommer att diskutera 10 livsmedel som ökar ämnesomsättningen och hjälper dig att gå ner i vikt snabbare.

Vi vet alla att överskott av vissa livsmedel kan leda till viktökning. Vi vet också att vissa livsmedel kan konsumeras i stora mängder utan att orsaka viktökning. Visste du att det finns livsmedel som ökar ämnesomsättningen och hjälper till att bränna fett?

Vissa livsmedel som hjälper till att bränna fett gör det genom att stimulera hormoner som ökar vår ämnesomsättning. Detta i sin tur ökar vår kropps fettförbränningsförmåga.

Vissa livsmedel kan orsaka temperaturförändringar i kroppen. Vi måste använda energi för att hålla vår rätta temperatur.

Andra livsmedel som är mer fettförbrännande än andra gör det eftersom de kräver mer energi för att smälta.

Att inkludera följande livsmedel som regelbundet ökar ämnesomsättningen i din kost hjälper till att påskynda viktminskningsprocessen. De är också bra för dig, och de smakar också bra!

Livsmedel Som ökar ämnesomsättningen 10 Av De Bästa

1. Äpplen

Äpplen innehåller pektin, en komponent som binder med vatten, vilket begränsar hur mycket fett våra celler absorberar. Fiberrik mat skapar en känsla av att du är mättare. När vi konsumerar dessa är det mindre sannolikt att vi äter för mycket. Med tiden resulterar mindre i viktminskning.

Studier genom åren har utan tvivel kommit fram till att människor som äter ett äpple, trettio till sextio minuter före måltiden, får i sig färre kalorier eftersom de känner sig nöjda med att äta en mindre portion mat.

2. Avokado

Avokado innehåller en hög mängd B6, vilket motverkar kortisol, ett stresshormon som orsakar fettuppbyggnad i magen. Avokado är också full av

enkelomättat fett, och fett är oändligt mycket mer tillfredsställande än kolhydrater.

Forskning, inklusive en publicerad i DiabeticsCare, har visat att hälsosamma fetter kan hjälpa till att förhindra ansamling av bukfett. Detta beror på att de reglerar uttrycket av fettgener.

En annan studie visade att personer som åt en halv färsk avokado till sin lunch hade en minskning av aptiten med 40 % i tre timmar efteråt och en minskning med 28 % i fem timmar.

3. Kanel

Kanel är inte mat i sig, utan en kalorifri krydda som förhöjer smaken i vissa livsmedel.

Forskning har visat att kanel hjälper till att metabolisera socker. Det kan också läggas till hälsosam mat med låg fetthalt för att öka fettförbränningen.

Höga insulinnivåer ökar kroppsfettet. Kanel ökar kroppens känslighet för insulin. Du kommer att vara mindre benägen att gå upp i vikt om du inkluderar kanel i din kost.

Så lite som 1 gram eller 1/4 av en tesked kanel om dagen kan sänka blodsockret och minska kolesterolet med mellan 10 och 25 %. Kanel smakar bra i kaffe, proteinshakes och smoothies. Det tillför också smak till flingor, yoghurt och keso.

4. Pinjenötter

Näringsrika, pinjenötter är en utmärkt källa till en Omega-6-fettsyra som kallas pinolensyra. Pinolensyra, som är ett naturligt aptitdämpande medel, aktiverar ett hormon som kallas kolecystokinin (eller CCK) när det konsumeras.

När vår CCK-nivå är hög är vi mindre hungriga. Studier har visat att när man äter med måtta regelbundet, kan pinjenötter gå långt för att hjälpa till att förhindra bukfett.

5. Mejeriprodukter

Kalcium och D-vitamin är rika på mejeriprodukter, som hjälper till med fettminskning.

ost i din kost kommer att öka din ämnesomsättning. Ny forskning visar att att konsumera ost i din kost kan hjälpa dig att gå ner dubbelt så mycket i vikt än om du utelämnar den.

Tro inte att du behöver äta fettsnålt. Den senaste forskningen har visat att eftersom feta mejeriprodukter är mer mättande, äter vi mindre portioner och känner oss nöjda längre efteråt.

Kalciumet som finns i mejeriprodukter tros också främja viktminskning genom att bryta ner kroppsfett. Andra ingredienser i mejeriprodukter som vassleproteiner och konjugerade linolsyror, samt aminosyror, kan också vara inblandade i fettförlusten.

6. Chilipeppar

Capsaicin, en förening som finns i het chilipeppar, främjar fett- och kaloriförbränning genom att värma upp kroppen. Alla älskar inte peppar.

Forskare vid University of California i Los Angeles har upptäckt att dihydrokapsiat, en förening relaterad till capsaicin som har mycket mindre värme, också kan ge samma resultat. Även om antalet förbrända kalorier var blygsamt är detta goda nyheter för chiliälskare.

7. Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger tros ha många hälsofördelar. En av dessa fördelar är förmågan att hjälpa dig att bränna fett. Även om det inte har funnits tillräckligt med vetenskapliga studier för att bevisa det,

Detta hävdar många människor att de har gått ner i vikt efter att ha inkluderat det i sin diet regelbundet.

En 12-veckors japansk studie följde 175 överviktiga vuxna som konsumerade antingen vatten eller äppelcidervinäger dagligen. Deltagarna åt samma mat och förde en matdagbok. De som konsumerade vinäger gick ner mellan 1 och 1 kg. Viktnedgången sågs inte hos dem som drack vatten. Denna studie tyder på att vinäger kan aktivera specifika gener som är involverade i att bryta ner fetter.

Enzymesin äppelcidervinäger hjälper också till att stimulera matsmältningssystemet, vilket gör att det kan fungera optimalt. Det kan också dämpa aptiten.

Leta efter ofiltrerad äppelcidervinäger som innehåller mamman. Äppelcidervinäger är surt och att dricka det rakt av kan bränna matstrupen och skada din tandemalj. Späd en eller två matskedar i ett stort glas vatten och antingen ner eller smutta på det hela dagen. Du kan också lägga till den i oljan i din salladsdressing.

8. Senap

Forskare vid Oxford BrookeUniversity hävdar att bara en halv tesked senap kan hjälpa dig att bränna fett snabbare. Det kommer nästan omedelbart att öka mängden kalorier du konsumerar med 20-25 % under 30 minuter.

Tillsammans med att tillföra smak till mat är senapsfrön mycket näringsrika och innehåller protein, fibrer, järn, kalcium, selen, fosfor, mangan och magnesium. De innehåller cirka 30 kalorier för varje två teskedar, och de är låga i kolhydrater.

För bästa resultat, välj fullkorn eller kryddig asiatisk eller mexikansk senap som innehåller cayenne eller chilipeppar.

Du kan få många rätter att smaka bättre med senap, och inte bara smörgåsar. Prova att använda den i curry- och bönorrätter och blanda lite till en salladsdressing. Den är också utmärkt som glasyr för kött, fisk och kyckling.

9. Ingefära

En ingrediens som finns i många viktminskningstillskott, ingefära innehåller syror som stimulerar magenzymer och ökar ämnesomsättningen.

En studie från 2012 i tidskriften Metabolism hävdar att tillsammans med ökad kaloriförbränning kan ingefärakonsumtion hjälpa till att kontrollera aptiten. Det visade sig att studiedeltagare som regelbundet inkluderade ingefära i sina dieter hade högre nivåer av termogenes, den värmande effekten av energi som produceras när vi metaboliserar mat och var mindre hungriga.

Inkludera ingefära i dina röror och curryrätter och lägg ett par skivor till en kopp grönt te. Detta kommer att hjälpa till att öka din ämnesomsättning och göra det möjligt för ditt system att bättre bearbeta kolhydrater.

10. Mörk Choklad

Du kan bli förvånad över att hitta choklad på en lista över livsmedel som bränner fett.

Det har visat sig att äta 28 gram mörk choklad varje dag kan förbättra matsmältningen. Det hämmar också insulinresistens och minskar stress och kortisolnivåer. Tillsammans kan dessa fördelar hjälpa till att förhindra överätande.

Mörk choklad kan vara ett bra val för den som är försiktig och njuter av måttliga mängder. De har förmågan att sänka blodtrycket, stimulera cirkulationen, öka energin och öka endorfiner.

Mörk choklad innehåller det enkelomättade fettet oljesyra och två mättade fetter som kallas palmitin- och stearinsyror. Dessa fetter ökar inte kolesterolet. Mörk choklad innehåller också viktiga mineraler som kalcium, magnesium och järn.

Människor som äter mycket socker kan bli insulinresistenta. När vi är insulinresistenta producerar vi mer ghrelin, ett hormon som ökar aptiten. Detta verkar inte vara ett problem för dem som äter mörk choklad.

En studie publicerad i Regulatory Peptides, Nederländerna, 2010 visade att 12 kvinnor som åt mörk choklad riktade åt mindre måltider och kände sig nöjda.

Chokladen ska innehålla 70% till 85% kakao. En rekommenderad serveringsstorlek på ett uns är tillräcklig för maximal nytta. Varje uns choklad har cirka 170 kalorier, 12,09 gram fett.

Sammanfattning Av Livsmedel Som ökar ämnesomsättningen

För mer information om livsmedel som ökar ämnesomsättningen, läs 10 fettförbrännande livsmedel som främjar enkel fettförlust .