Idag kommer löpbandet Sensei att fortsätta med mina recensioner av 2008 års Sole löpband och ellipstrålar. Den här gången vill jag prata om den enastående Sole E55 elliptiska. Den här enheten har funnits ett tag nu och Sole har gjort ett enastående jobb med den. I år har de uppdaterat några saker men behållit det nästan exakt samma som förra året. Detta var, som med all 2008 års Sole-utrustning som de uppdaterade, en lysande ledning av Sole. Heck, när du har en prisbelönt utrustningslinje med bästa köp, varför skulle du ändra den?

Sole E35 ellipticals och Sole E55 ellipticals fungerar på exakt samma sätt. Den enda verkliga skillnaden kommer i form av konsolen och pulskontrollprogrammen Sole E55 har. Ja, den har en lite annorlunda bildskärm, men bortsett från HR Control-programmen gör den ingenting utöver vad konsolen på Sole E35 gör.

Svänghjulen är listade med olika vikt. Som jag har nämnt tidigare verkar de identiska så en kan användas för en annan. Detta svänghjul är identiskt med det som användes i Sole-produkterna förra året, eller ett mycket liknande. Detta svänghjul var noterat på 14 kg, vilket är ganska konstigt. Även om Sole kanske försöker särskilja produkter genom att lista olika svänghjulsvikter för kunder, tror jag att de alla är likadana.

UPPDATERING: Den här recensionen är gammal. Läs vår senaste recension av Sole E55 här.

Sole E55 är i princip samma fantastiska elliptiska som Sole E35, men med pulskontroll. HR Control, om du använder den, är en enastående funktion och ger den där extra lilla Umph till Sole E55 och gör ellipsträckaren väl värd det extra det kostar. Men om du är som de flesta ägare är det en funktion som du aldrig kommer att använda och det gör det lite av ett slöseri. Sole E55 är ett utmärkt alternativ om du är användare av HRC-program. Men den högre prislappen och Sole E55 är vettigt om du är en tillfällig kund.


Sole E55 är en fantastisk maskin OM du använder dig av pulskontrollprogram. Om du inte gör det, se till att kolla in 2008 Sole E35 elliptisk . Spara istället dina pengar

2008 Sole E55 Elliptical Specifikationer
Steg 51 cm
Svänghjul: 12 Kg
Ledstång:
Program: 8
Motstånd: 20 nivåer
Display: LCD
Pulsmätare: Pulsgrepp och trådlös
Pulskontroll:
Maxvikt Kapacitet: 170 kg
Elliptisk Vikt: 91 kg
Reservdelar Garanti : 5 års
arbetsgaranti: 2 år